Comandament de urgență “Avertizare cod galben şi cod portocaliu meteorologic şi hidrologic” urmat de deplasarea prefectului Mihai – Sandu NIȚĂ în teritoriu

Mihai Sandu Niţă

Mihai Sandu Niţă

Din Ilfov, Pentru Ilfov!

Astăzi, 03 iunie 2019, începând cu ora 10:30, la sediul MAI, ministrul afacerilor interne, Carmen DAN, a convocat un comandament de urgență pentru a analiza situația din județele care au fost afectate de inundațiile din ultimele zile și pentru a stabili măsurile de intervenție care trebuie luate pentru zonele aflate în continuare sub avertizări de fenomene hidro-meteorologice severe.

La sediul MAI au mai fost prezenți ministrul muncii și justiției sociale, Marius-Constantin BUDĂI, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat Raed ARAFAT, reprezentanți ai Administrației Naționale de Meteorologie și ai Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, precum și de la alte autorități și ministere, iar prin sistem videoconferință au participat prefecții, viceprim-ministrul și ministru al mediului, Graţiela Leocadia GAVRILESCU, și ministrul apelor şi pădurilor, Ioan DENEŞ.

La Instituția Prefectului – Judeţul Ilfov au fost prezenți, în sistem videoconferință, prefectul județului Ilfov Mihai-Sandu NIȚĂ, subprefectul Vincențiu VOICU şi membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov.

Ministrul Carmen Dan a precizat că în ultimele trei zile au fost emise aproape 100 de avertizări meteorologice și hidrologice de fenomene periculoase dintre care aproximativ 80 au fost de fenomene periculoase imediate, multe fiind de tip cod roșu sau portocaliu.

Conform Direcţiei Informare şi Relaţii Publice din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, aproximativ 18.700 de angajați ai MAI cu peste 8.000 de mijloace de intervenție au acționat în ultimele zile în sprijinul comunităților afectate de inundații și vremea severă, toate măsurile având ca scop protejarea populației și a bunurilor. Efectivele MAI rămân mobilizate în zonele care sunt în continuare sub avertizări hidro-meteorologice, iar în funcție de evoluția situației vor fi trimise forțe și mijloace suplimentare din județele unde nu sunt probleme deosebite.

Ministrul afacerilor interne, Carmen DAN, a transmis prefecţilor faptul că Guvernul este determinat să acorde tot sprijinul necesar pentru ajutorarea comunităţilor afectate şi le-a cerut să meargă în teren să se asigure că sunt luate toate măsurile necesare în sprijinul populației și, de asemenea, să comunice unde se impune o intervenție de sprijin de urgență prin Rezervele de Stat sau pentru locuințe modulare.

După participarea la comandamentul de urgență, astăzi, 3 iunie 2019, prefectul judeţului Ilfov, Mihai – Sandu NIŢĂ, a efectuat deplasări în localităţile Bragadiru, Jilava, 1 Decembrie şi Cornetu pentru a se asigura că se acţionează în continuare în vederea protejării populaţiei, evacuării apei, remedierii defecţiunilor şi diminuării pagubelor produse de inundaţii. După înlăturarea sau contracararea factorilor de risc, acolo unde situaţia se stabilizează la nivel teritorial, se organizează acţiuni de evaluare a pagubelor, pentru a avea primele rapoarte cu caracter urgent, astfel încât să poată fi estimate ajutoarele de care este nevoie.

Totodată, prefectul judeţului Ilfov mulţumeşte tuturor instituţiilor implicate pentru promptitudinea intervenţiilor, operativitate, profesionalism şi pentru modul eficient în care au răspuns necesității de sprijinire a comunităților locale.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email